Category: PODCASTS

جامعه طبقاتی، دولت و انقلاب اجتماعی

یک لحظه چشم ها را ببندید و به این فکر کنید که چرا اساسا جامعه انسانی شکل گرفته است. در پاسخ به این سوال فورا به این جواب میرسید که جامعه تشکیل شده چونکه بشر موجودی اجتماعی است و در تنهایی نمیتواند زندگی کند. این پایه و اساس ایجاد جوامع بشری است.


Continue Reading جامعه طبقاتی، دولت و انقلاب اجتماعی

آیا کمونیسم شکست خورد؟

حتما شما هم بارها این را شنیده اید که عده ای میگویند کمونیسم شکست خورد بنابرین دست از دفاع از ارمانهای کمونیستی بردارید.  کمونیسم شکست خورد پس چرا شما هنوز کمونیستید. و امثال اینها. اوج این بحثها و تبلیغات زمان فروپاشی دیوار برلین در اواخر دهه هشتاد قرن پیش بود که با آن در واقع جنگ سرد و کشاکش شرق و غرب در آن سطحی که قبلا بود تمام شد و جشن و سرور و عربده مدافعان سرمایه داری و ارتجاع مذهبی و نظام موجود را در ابعاد کرکننده ای شاهد بودیم.


Continue Reading آیا کمونیسم شکست خورد؟

خانواده و جایگاه و نقش آن در سیستم موجود

خانواده یکی از مقدسات و تابوهای موجود در جامعه کنونی است. زن و مرد بدون تشکیل خانواده نباید رابطه برقرار کنند. تمام اصول ومقررات خانواده از نظر سنتهای حاکم باید رعایت شود. به حریم خانواده نباید تجاوز کرد و در چارچوب خانواده مرد حاکم بلامنازع است.


Continue Reading خانواده و جایگاه و نقش آن در سیستم موجود

در مورد دموکراسی و حقوق بشر

دموکراسی مترادف آزادی قلمداد میشود. هرکس که ادعای آزادیخواهی دارد خود را ناچار می بیند به دموکراسی سوگند بخورد و خود را طرفدار دموکراسی اعلام کند. جریانات سیاسی چه چپ و چه راست اکثرا خود را دموکرات معرفی میکنند. همه دولتها در غرب و شرق از روسیه تا آمریکا و انگلیس و جمهوری اسلامی و شاه عربستان و اردن و بحرین غیره همه میگویند ما دموکراتیم.
همین وضعیت این سوال را باید برای هرکسی مطرح کند که این دموکراسی چیست که همه کس در این دوره باید به آن سوگند بخورد؟


Continue Reading در مورد دموکراسی و حقوق بشر

در دفاع از آزادی بی قید و شرط سیاسی

معمولا جریانات مختلف حتی دولتهای محافظه کار و دیکتاتورها و سرکوبگران ادعای دفاع از آزادی را دارند اما شرط و شروطی برای ان میگذارند: آزادی بشرطی که مخل امنیت کشور نباشد، ازادی بشرطی که به کسی آسیب نرساند، آزادی به شرطی که توهین به مقدسات نباشد، ,و آزادی بشرطی که با قانون مطابقت داشته باشد، و…


Continue Reading در دفاع از آزادی بی قید و شرط سیاسی

ناسیونالیسم، سرمایه داری و دولت

ناسیونالیسم همزاد سرمایه داری است. سرمایه بدون دولت – ملتها معنا ندارد و ناسیونالیسم این امکان و این ابزار را برای سرمایه داری تامین کرده و پروبال داده و جا انداخته است. اما اکنون مدتهاست که ناسیونالیسم و مرزهای ملی به مانعی بر دست و پای سرمایه داری تبدیل شده. سرمایه و ناسیونالیسم یکدیگر را مانع میشوند..


Continue Reading ناسیونالیسم، سرمایه داری و دولت

پادکاست: اساس کمونیسم و سوسیالیسم انسان است

محور کمونیسم مارکس از ابتدا تا انتها انسان است. اما به مرور زمان و زیر فشار گرایشات مختلف بویژه گرایش ناسیونالیسم و ضد امپریالیسم ارتجاعی، انسان و انسانیت در کمونیسم موجود کمرنگ میشود و بتدریج رنگ میبازد


Continue Reading پادکاست: اساس کمونیسم و سوسیالیسم انسان است

مفهوم سیاست و جایگاه تحزب سیاسی

حزب چیست؟ سیاست به چه معناست؟ حزب سیاسی طبقه کارگر چه حزبی است؟ اهمیت پیوستن به حزب چیست. در این پادکست سعی میکنم اینها را مورد بحث قرار دهم: http://www.kazem-nikkhah.com/wp-content/uploads/2022/06/Hezb-Siasat.mp3


Continue Reading مفهوم سیاست و جایگاه تحزب سیاسی

پادکاست: شورا، حکومت شورایی، اداره شورایی

اولین نکته ای که مهم است که باید تاکید کنم اینست که شورا از کشف و شهود یا نظریه و تئوری استنتاج نشده است. بلکه حاصل تجربیات واقعی و عملی زندگی اجتماعی است. تاریخا و عملا هرجا که مردم امکان عرض اندام و دخالتگری پیدا کرده اند برای اداره زندگیشان خود را بصورت شوراها متتشکل کرده اند….


Continue Reading پادکاست: شورا، حکومت شورایی، اداره شورایی

پادکست: منشاء سرمایه داری و سود

سرمایه داری یک سیستم اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است که حدودا چهار صد سال است که در دنیا پا گرفته و شروع شده، و صد سال است که بر همه دنیا حاکم شده است یعنی در قرن بیست است که سرمایه داری تمام کره زمین را فتح میکند. اساس سرمایه داری روی سود است. سود. سود بخشی از ارزش اضافه کاری است که کارگر تولید میکند. http://www.kazem-nikkhah.com/wp-content/uploads/2022/06/capitalism.mp3


Continue Reading پادکست: منشاء سرمایه داری و سود

پادکاست: شورا یا اتحادیه؟

تفاوت شورا و اتحادیه فقط در کارکرد فوری آنها نیست. یعنی بحث بر یک کم بهتر و یک کم بدتر نیست. بحث بر سر اینست که ما از دو سنت متفاوت، دو کارگرد متفاوت و دو جایگاه اجتماعی متفاوت تشکلهای توده ای صحبت میکنیم.


Continue Reading پادکاست: شورا یا اتحادیه؟